Deze week had ik een gesprek op het werk en werd er gesproken over wat er allemaal niet goed gaat. Voor mij gaat er juist de laatste paar jaar steeds veel goed, een beetje een verhaal van half leeg of half vol.
Onderstaand verhaal vond ik op linkedin en wil ik jullie hier meegeven.

Op een dag schreef een #docent op het bord:

9 Γ— 1 = #7

9 x 2 = 18

9 x 3 = 27

9 Γ— 4 = 36

9 x 5 = 45

9 Γ— 6 = 54

9 x 7 = 63

9 x 8 = 72

9 x 9 = 81

9 x 10 = 90

Toen hij klaar was, keek hij naar de studenten en ze waren hem allemaal aan het uitlachen, om de eerste rekensom omdat deze verkeerd was opgeschreven.

De leraar zei het volgende,

πŸ–‡”Ik schreef de eerste som bewust fout op, omdat ik wil dat jullie iets belangrijks leren. Dit is zodat jullie weten hoe de wereld jullie zal behandelen. Jullie kunnen zien dat ik 9 keer het goede opschreef, maar niemand van jullie bedankte mij. Vervolgens; jullie waren mij allemaal aan het uitlachen en bekritiseren als gevolg van die enkele fout die ik maakte.”

Dus dit is de les,

πŸ‘‰πŸ»”De wereld zal je niet bedanken voor de goede dingen die je een miljoen keer doet, maar zal dat ene verkeerde wat je doet gebruiken om je omlaag te halen …

Maar raak niet ontmoedigd, blijf boven het gelach en kritiek staan en blijf sterk!

#Eens?

πŸ–‡Lesley van Opstal

Branding | Jobhunting | #Inspiratie

Happy scrumming